Definitief ontharen

Ontharen door middel van MedCos IPL is een definitieve ontharing methode waarbij, door middel van flitslichten, ongewenste haargroei voor goed wegblijft.

IPL ontharingsmethode is het ontharen door middel van flitslichten. Het licht wordt door het pigment van het haar in de wortel geabsorbeerd en omgezet in warmte waardoor het haarzakje weg schroeit en geen nieuw haartje meer kan maken.

Dit proces kan echter alleen plaatsvonden in de anagene fase, dat is de fase waarin het haar groeit. Omdat niet alle haren tegelijk in de groeifase zijn is het noodzakelijk om 6 tot 8 keer de behandeling te ondergaan voordat de meeste haartjes weg zijn.

De frequentie van de behandelingen is tussen de 4 en de 10 weken afhankelijk van het lichaamsdeel.

Procedure:
Omdat het effect pas na 6 tot 8 keer echt optimaal is bieden jaarpaketten aan. Deze zijn uitsluitend boekbaar na een intake gesprek. Want het kan immers zijn dat je huid of haar minder geschikt is voor een IPL behandeling. Ben je benieuwd wlke paketten wij aanbieden?  Kijk dan op onze prijzen overzicht. (Link naar prijzen)
Deze IPL jaarpaketten zijn slechts een klein voorbeeld van wat er mogelijk is. Zou je graag een andere lichaamsdelen willen ontharen of een andere combinatie willen dan denken we graag met je mee en maken een vrijblijvende offerte voor je.
Ben je eenmaal klaar met het jaarpakket dan raden wij aan om 2 tot 3 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te boeken. Meestal is een onderhoudsbehandeling  korter dan je eerste behandeling omdat er gebieden zijn waar helemaal geen haargroei meer is. In dat geval zullen wij vooraf een Individuele prijsindicatie geven die op dat moment op op jouw situatie  van toepassing is.

LET OP:
Voor dat je start met je IPL behandeling vragen wij de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:
- Je hebt het te behandelen  gebied minimaal 2 weken niet aan de zon of zonnebank blootgesteld.
- je hebt de afgelopen 2 weken het te behandelen gebied niet anders onthaard dan met een scheermes.
- je hebt de afgelopen 2 weken geen antibiotica geslikt.
- je ben minimaal 2 dagen voor de behandeling geen gebruik gemaakt van een sauna of zwembad.
- je bent niet zwanger of de afgelopen 9 maanden zwanger geweest.

Ten slotte vragen wij je een dag voor de behandeling te scheren met een scheermes.

Voor de nazorg vragen wij je:

- Minimaal 2 weken blootstelling van het behandelde gebied aan zonlicht en zonnebank te voorkomen,
- 2 dagen sauna’s en zwembaden te mijden.

Heb je aanvullende vragen over voor-of nazorg, neem dan gerust contact met ons op.